Diagnosi resum

En la redacció d’instruments de planificació estratègica recents s’han incorporat processos de participació, d’aquests s’ha partit realitzant una recopilació en format DAFO que ha servit de punt de partida per al diagnòstic del pla especial. Els documente consultats són: EDUSI, Pla Estratègic Ciutat de Vinaròs, Pla d’Innovació i Desenvolupament Local de Vinaròs.

Reunions amb tècnics
Una de les fonts més valuoses d’informació per a comprendre la realitat que concerneix a l’àmbit del pla especial és el conjunt de tècnics municipals que s’encarreguen sectorialment de gestionar cadascun dels aspectes relacionats amb urbanisme, mobilitat, manteniment, jardineria, cultura, benestar social, esports, tresoreria etc. De les reunions mantingudes amb cadascun d’ells s’han extret conclusions que han sigut incorporades de manera directa tant en el diagnòstic com en les propostes del pla.

Reunions amb agents socials
La primera obertura participativa de la fase 2 es produeix amb les reunions amb associacions i agents rellevants del municipi. Partint de les últimes dades disponibles per part del consistori, es van contactar algunes de les associacions més actives en el context del centre històric de Vinaròs. Això incloïa a associacions de les temàtiques de protecció social, educació, econòmiques i de tipus sociocultural. Finalment Durant les setmanes 7 i 10 (12-27 de febrer) van tindre lloc un total de 9 entrevistes en profunditat amb els següents agents socials del municipi:

  • Entitats culturals: associació *AMICS de Vinaròs, associació *TRANGOL,
    associació *Nans i *Gegants, Fundació *Caixa Vinaròs
  • AMPA *CEIP Misericòrdia
  • Associació de veïns “Migjorn”
  • Associació de persones amb discapacitat “COCEMFE”
  • Associació de comerciants de Vinaròs
  • Associació Creu Roja

Reunions amb representants polítics
Amb la condició d’involucrar els principals representants polítics del municipi es va realitzar una primera ronda de reunions per a establir la presa de contacte i incorporar de manera primerenca els objectius a assumir pel pla especial. Concretament, entre els mesos de març i abril de 2019 es van mantindre reunions amb persones associades als grups polítics de Compromís, PSOE, PP, Acord Ciutadà, i PVI.


DIAGNÓSI DAFO RESUM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada