Presentació Pla de Participació Pública

Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Pagina-web-PEP-Vinaros-1024x488.jpg

Escribe la leyenda…

El passat dijous 10 gener va tindre lloc la primera jornada de participació del Pla Especial de Proteccció del Centre Històric de Vinaròs. L’acte es va dividir en dos parts, primer una presentació per part de l’equip redactor i després una sèrie de taules de debat i diagnosi.

La sessió va començar donant la benvinguda als assistents per a tot seguit explicar la necessitat de realitzar un Pla Especial de Proteccions a Vinaròs; i és que la insuficiència en l’àmbit de la protecció del patrimoni local per part de la normativa en vigor (PGOU 2001) ha produït la pèrdua d’edificis emblemàtics al municipi, tal com es ve apuntant llarg temps enrere des de les diverses associacions relacionades amb la cultural local.

Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 20190110-211322-FPA-1024x683.jpg

 A continuació es va presentar l’equip redactor, al front del qual es troba la cooperativa d’arquitectura El fabricante de espheras i que ademés que compta amb una sèrie de professionals expertes en els àmbits d’història de l’art, etnologia, economia, arqueologia, paisatge, sociologia, cartografia, medi ambient i amb els arquitectes locals, conformant un equip de 22 persones.

Cal destacar dos aspectes que faran singular aquest Pla Especial, per una banda el contingut del mateix, que a més a més dels documents exigits per la legislació com és el Catàleg de proteccions o l’Estudi de paisatge el document, comptarà amb una sèrie de documents d’aplicació pràctica com per exemple el Pla d’Acció, encarregat de traçar el full de ruta de projectes i actuacions a escometre en el teixit històric a curt, mig i llarg termini. I per altra banda la importància del procés de participació pública que s’estendrà durant les quatre fases de redacció del pla.

Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 20190110-213836-FPA-1024x683.jpg

En la segona part de la sessió, es van realitzar tres taules rotatòries de diagnosi dividides segons les temàtiques tractades: urbanisme-patrimoni-regeneració, activitats econòmiques-societat–usos i paisatge-mobilitat-espai públic. En aquestes les persones participants van poder debatre sobre els punts forts i dèbils detectats per l’equip redactor i que parteixen dels resultats arreplegats a participacions prèvies com l’EDUSI i el Pla Estratègic Ciutat de Vinaròs.

Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es taula-1_temes-1024x724.jpg
Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es A1-DAFO-1-1024x724.jpg
Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es taula-2_temes-1024x724.jpg
Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es A1-DAFO-2-1024x724.jpg
Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es taula-3_temes-1024x724.jpg
Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es A1-DAFO-3-1024x724.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada